Wysłany: 06-12-07, 19:21 Jak zmienić sima w wampira
JAK STAĆ SIĘ WAMPIREM?
(wymagany dodatek Nocne Życie)
Przedstawię tuaj trzy sposoby aby Wasz sim został wampirem.
Sposób pierwszy, uczciwy (najodpowiedniejszy dla ludzi cierpliwych, którzy nie lubią chodzić na łatwiznę ):
Żeby nasz sim stał się wampirem musi zostać ukąszony prez innego sima-wampira. W tym celu najpierw należy takowego znaleźć (najczęściej przebywają one w parku północym lub w mrocznej krypcie, tylko w nocy).( Czasem dzieje się tak, że wampir sam podchodzi tak po prostu do naszego sima i go kąsi, ale raczej żadko.) Jeśli już go znajdziemy najlepiej jest się spróbować z nim zaprzyjaźnić poprzez standardowe interakcje (tak jak z normalnym simem). Jeśli będziemy mieli trochę szczęścia, ugryzie nas przy pierwszym podejściu. Jeśli mniej, będzie trzeba próbować dalej poprzez szukanie następnego wampira. Można też zaprosić poznanego wampira do domu.
Małe uwagi (i najczęściej popełniane błędy):
-wampiry pokazują się tylko w nocy, zaraz po wyjściu słońca uciekają do domu
-nie stójmy cały czas przy wampirze i nie zajmujmy go cały czas jakimiś interakcjami, dajmy mu szansę żeby nas ukąsił
I to jakby ktoś nie wiedział jak rozpoznać wampira.
Znaki rozpoznawcze: sina/szarawa skóra, czerwone podkrążone oczy
Sposób numer dwa (dla ludzi, którzy wolą iść na łatwiznę i chcą zmienić sima w wampira szybko i bez trudności):
Wpisujemy kod boolProp TestingCheatsEnabled true następnie trzymając Shift klikamy na aktywnego sima i wybieramy opcję Make a vampire (zaraz po tym nasz sim zmieni się w wampira).
Uwagi: kod ten ma również wiele innych, ciekawych opcji, ale czasem może powodować błędy przy nieumiejętnym używaniu go.
Sposób trzeci (dla tych którzy nie chcą się zbytnio napracować, ale nie ufają boolPropowi):
Ściągamy hacka z tej strony. http://www.modthesims2.com/showthread.php?t=201384 (CyberBob_Vampire_Blood.zip). Rozpakowywujemy ten plik i wklejamy do folderu Download. Znajdziemy w trybie kupowania (hobby/różne) taki napój (sim zaraz po wypiciu, zmieni się w wampira).
Uwagi: podana strona wymaga rejestracji.
Ps. Aby zmienić sima z powrotem w człowieka należy kupić od cygańskiej swatki (dzwonimy telefonem, a ona przychodzi do nas do domu) Wampirocylinę D, lub używając kodu boolProp, wybrać opcję Cure vampire.
_________________ Bądźcie szaleni, ale zachowujcie się jak normalni ludzie.
Podejmijcie ryzyko bycia odmiennym, ale nauczcie się to robić, nie zwracając na siebie uwagi. Paulo Coelho
Ostatnio zmieniony przez Meversea. 06-12-07, 20:03, w całości zmieniany 6 razy
DiamondPrincess [Usunięty]
Wysłany: 21-01-08, 23:50
Sposób trzeci jest ciekawy...Poprzednie dwa znałam. Nie wiedziałam, że na modthesims są już takie cuda xD Ale tam można znaleźć chyba wszystko Wypróbuję Ogólnie poradnik przejrzysty i fajnie napisany
Weroniczka [Usunięty]
Wysłany: 26-01-08, 19:43
DiamondPrincess napisał/a:
Sposób trzeci jest ciekawy...Poprzednie dwa znałam. Nie wiedziałam, że na modthesims są już takie cuda xD Ale tam można znaleźć chyba wszystko Wypróbuję Ogólnie poradnik przejrzysty i fajnie napisany
Ja też znałam te dwa pierwsze DiamondPrincess, ale trzeci jest bardzo ciekawy.
Karolina622 [Usunięty]
Wysłany: 17-04-08, 11:35
ja nie mogę zostać wampirem bo na parcele publiczną żaden nie przyjeżdża HELP
ja nie mogę zostać wampirem bo na parcele publiczną żaden nie przyjeżdża HELP
Przecież Marta podała jeszcze dwa inne sposoby.
Ja osobiście skorzystałam z pierwszego Jak dotąd wiedziałam, że można je spotkać w Mrocznej Krypcie najczęściej, ale o Parku zielonego pojęcia nie miałam i siedziałam w tym klubie tygodniami
Bardzo fajny i przydatny poradnik. Teraz muszę tylko poszukać wskazówek gdzie można znaleźć simorośl
_________________ ` Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam (...)
Idź własną drogą, bo w tym cały sens istnienia, żeby umieć żyć. `<3
Wielkie dzięki za ten trzeci sposób
Ja siedziałem w tym barze całymi nocami, a jednak nigdy nie wpadł do niego żaden wampir.
Tylko mam problem z tym trzecim sposobem Bo już dawno zmieniłbym sima kodem, gdyby nie to, że u mnie kody nie działają. ( Nie że nie wchodzą jak wpisze, tylko mi sie nie otwiera to miejsce, gdzie trzeba wpisac) A tak to jak pobieram ten plik to mi on sie pobiera tak, że plik internetowy, i jak tylko nacisne to on sie otwiera co kilka sekund i zamyka, i musze resetowac kompa.
I jest potrzebny jakiś program żeby to rozpakowac? Myślałem że to będzie w folderze skompresowanym i wystarczy wyodrębnic. HELPP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum