FAQ   •  Szukaj   •  Użytkownicy   •  Grupy   •  Rejestracja   •  Zaloguj   •  Album

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak zmienić tło trybu Tworzenia Rodziny?
Autor Wiadomość
Alexis
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-07, 19:20   Jak zmienić tło trybu Tworzenia Rodziny?

Wielu osobom pewnie sie już znudziło stare tło Trybu Tworzenia Rodziny. W tym poradniku opiszę, jak je zmienić.

1. Znajdź plik CAS!.package, który znajduje sie w Miejsce-gdzie-zainstalowałeś-TheSims2\TSData\Res\GlobalLots (Domyślnie: C: \Program Files\Maxis\The Sims 2\TSData\Res\GlobalLots).

UWAGA!
Koniecznie zrób kopie zapasowa tego pliku!!!

2. Przekopiuj plik do ...Moje Dokumenty\EA Games\The Sims 2\LotCatalog i zmień jego nazwę na cx_0000000X.package, gdzie X to ostatni z wszystkich numerków jakie tam są.

3. Włącz grę i wejdź do Kosza Parceli i Domów. Powinieneś tam znaleźć dziwna parcele o nazwie jkgbkyuv. Ustaw ja w otoczeniu i wejdź do niej.



4. Poznajesz? To przecież tło Trybu Tworzenia Rodziny! Jeżeli wytrwałeś do teraz, to na pewno masz jeszcze siły na przerobienie tego .

UWAGA!
Nie przesuwaj tych dwóch przedmiotów z aparatem i lustrem, bo mogą sie dziać dziwne rzeczy z trybem Tworzenia Rodziny!

5. Jeśli skończyłeś już przerabianie, to możesz zapisać parcele, wyjść i wrzucić ją z powrotem do Kosza parceli i domów.

6. Wejdź do ...Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\LotCatalog, przemianuj plik cx_0000000X.package (czyli ten twój) na CAS!.package

7. CAS!.package przenieś do Miejsce-gdzie-zainstalowałeś-TheSims2\TSData\Res\GlobalLots (Domyslnie: C: \Program Files\Maxis\The Sims 2\TSData\Res\GlobalLots).

8. Gotowe! Miłej zabawy!

PS. Jeżeli chodzi o Tryb Tworzenia Studentów, robi sie dokładnie tak samo, tylko że z plikiem YACAS! (Miejsce-gdzie-zainstalowałeśTS2\TSData\Res\GlobalLots)

Mam nadzieję, że poradnik się przyda :)

Podziękowania dla Artuska z forum Sims.pl
Ostatnio zmieniony przez Alexis 22-11-07, 19:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Meversea. 
Sim Mistrz


Dołączyła: 31 Lip 2007
Posty: 1288
Skąd: ...
Wysłany: 22-11-07, 22:18   

Małe sprostowanie. Po pierwsze folder z simsami to nie Maxis, tylko EA GAMES. W każdym razie u mnie, może u Ciebie jest inaczej. :P :wink: Po drugie, plik CAS! (już po przerobieniu) powinno się z tego co wiem wkleić do folderu z najnowszym dodatkiem, a nie po prostu do folderu The Sims 2.

alexis napisał/a:
6. Wejdź do ...Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2\LotCatalog, przemianuj plik cx_0000000X.package (czyli ten twój) na CAS!.package
Przy tym punkcie radzę raczej patrzeć nie na nazwę pliku, a na datę modyfikacji ponieważ u mnie (kiedy tworzyłam własny CAS!) nazwa była inna.
Ostatnio zmieniony przez Meversea. 22-11-07, 22:22, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Us 
..::SUPER MISTRZ::..


Dołączyła: 03 Cze 2006
Posty: 1593
Skąd: ...
Wysłany: 09-12-07, 13:41   

Zawsze myślałam, że najpierw trzeba zrobić nowe otoczenie, a dopiero później można znaleźć ten plik w katalogu.
U mnie inaczej nie działało.
 
 
DiamondPrincess
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-08, 01:21   

Cytat:
Zawsze myślałam, że najpierw trzeba zrobić nowe otoczenie, a dopiero później można znaleźć ten plik w katalogu.
U mnie inaczej nie działało.

U mnie działa bez tworzenia nowej okolicy... A poradnik fajny, jak dla mnie dość przejrzysty (prócz tego błędu, który zauważyła 123martusia321, bo u mnie Simsy też są w EA GAMES). Dla początkujących i znudzonych starym CAS! będzie fajny efekt :)
 
 
jagusek
[Usunięty]

Wysłany: 14-05-08, 18:15   

Skod mam wziość ten program ,,CaS,, ktury otwarza i pozwala na to żeby ten dom tam był ??? :roll:
 
 
Us 
..::SUPER MISTRZ::..


Dołączyła: 03 Cze 2006
Posty: 1593
Skąd: ...
Wysłany: 14-05-08, 19:08   

jagusek napisał/a:
Skąd mam wziąć ten program, "Cas", który odtwarza i pozwala na to żeby ten dom tam był?


"Cas" to nie program tylko plik. Przeczytaj uważniej początek poradnika, to dowiesz się, gdzie on się znajduje.
 
 
Swistaq 
..::Mistrz::..



Wiek: 37
Dołączyła: 13 Gru 2007
Posty: 1028
Skąd: Wenus
Wysłany: 14-05-08, 19:19   

Tylko to jest troche niebezpieczne.W moim przypadku nic nie bylo jak zrobilam tylko strasznie dziwnie i jak tworzylam rodzinke to sims mi trzasl sie z zimna i zaraz po tym zastygal i kolor twarzy mu sie zmieniala na zziebnieta i tak wkolko.Nie momoglo nawet gdy kopie CAS! ta normalna z gry zamienilam. I reinstalka :?
 
 
Us 
..::SUPER MISTRZ::..


Dołączyła: 03 Cze 2006
Posty: 1593
Skąd: ...
Wysłany: 15-05-08, 14:47   

Justka napisał/a:
W moim przypadku nic nie bylo jak zrobilam tylko strasznie dziwnie i jak tworzylam rodzinke to sims mi trzasl sie z zimna i zaraz po tym zastygal i kolor twarzy mu sie zmieniala na zziebnieta i tak wkolko.Nie momoglo nawet gdy kopie CAS! ta normalna z gry zamienilam. I reinstalka :?


Tak się dzieje, kiedy próbuje się robić Cas, mając zainstalowane Cztery Pory Roku. Nawet kiedy w domu umieścimy dach. Na MTS-ie jest program Numenora, który pozwala uruchomić grę od wybranego rozszerzenia i trzeba z niego skorzystać, jeśli w takim wypadku chce się zrobić własny Cas.
 
 
Swistaq 
..::Mistrz::..



Wiek: 37
Dołączyła: 13 Gru 2007
Posty: 1028
Skąd: Wenus
Wysłany: 15-05-08, 14:55   

A to milo wiedziec taka rzecz,dzieki za pomoc.Mam jeszcze pytanie co z tym CAS-em ktorego sie sciagnie z neta??
 
 
Us 
..::SUPER MISTRZ::..


Dołączyła: 03 Cze 2006
Posty: 1593
Skąd: ...
Wysłany: 15-05-08, 15:00   

Justka napisał/a:
Mam jeszcze pytanie co z tym CAS-em ktorego sie sciagnie z neta??


Większa część dostępnych Casów powstała przed wydaniem Czterech Pór Roku, ale jeżeli mamy jakiś późniejszy i pojawia się właśnie ten błąd (a bardzo nam na nim zależy) to można napisać do autora, żeby go poprawił, albo podesłał nam plik, tak żebyśmy my dokonali potrzebnych poprawek.
Ale z reguły wszyscy kilka razy testują swoje dodatki i wiedzą jak takie coś obejść, więc nie powinno być problemów. =)
 
 
Confessions
[Usunięty]

Wysłany: 20-05-08, 17:21   

a ja znalazłam taki poradnik
TU napisał go ten koleś któremu dziękujesz , czy to plagiat?
Ostatnio zmieniony przez Confessions 20-05-08, 17:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Meversea. 
Sim Mistrz


Dołączyła: 31 Lip 2007
Posty: 1288
Skąd: ...
Wysłany: 20-05-08, 17:46   

promyczek1980 napisał/a:
TU napisał go ten koleś któremu dziękujesz , czy to plagiat?
To raczej nie plagiat, bo te dwa poradniki mają tylko ten sam temat.
 
 
shashlyk
[Usunięty]

Wysłany: 09-07-08, 12:12   

Ja zrobiłam :}
 
 
Hugo
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-09, 13:21   

Hehe, nigdy nie wpadłam na taki pomysł,żeby zmienić, bo gram 1 rodzinką, ale pomysł świetny i być może jak wrócę z wakacji go wypróbuję :D
 
 
Pi 
Młodszy Mistrz



Zaproszone osoby: 1
Wiek: 23
Dołączył: 06 Kwi 2010
Posty: 908
Skąd: U.S.A.
Ostrzeżeń:
 2/3/3
Wysłany: 19-04-10, 21:28   

Dziękuje bardzo za pomoc ! Teraz tryb tworzenia rodziny jest bardziej ładny i nie nudzi mi się
po 5 minutach tworzenie kogokolwiek !
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
   
 
Opcje 
Zezwolenia Opcje
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum

 
Jumpbox
Skocz do:  


All Rights Reserved. Theme SimsStyle created by Amy & Miki
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group